3 min przeczytajbeginnerOstatnia aktualizacja: 25 wrz 2026

Zarządzaj e-mailami, które wysyła Ci Fotify

Fotify wysyła Ci e-maile dotyczące Twojego konta i Twoich wydarzeń, a jeśli chcesz — także wskazówki, jak jeszcze lepiej wykorzystać platformę. To, które z nich trafiają do Twojej skrzynki, wybierasz na stronie swojego konta, a każdy opcjonalny e-mail zawiera własny link do wypisania się.

Ten artykuł dotyczy e-maili, które otrzymujesz Ty jako organizator. E-maile, które otrzymują Twoi goście, opisujemy w artykule Jak wysyłać zaproszenia e-mail, a goście wypisują się z nich osobno.

Trzy ustawienia e-mail

UstawienieCzego dotyczy
Powiadomienia produktoweInformacje o aktywności w Twoich wydarzeniach wysyłane do Twojej własnej skrzynki, np. powiadomienia o odpowiedziach RSVP i powiadomienia o prezentach
Wskazówki i ofertyE-mail powitalny po rejestracji, przypomnienie kilka dni później, jeśli do tego czasu nie utworzysz wydarzenia, wskazówki dotyczące produktu, nowości o funkcjach i oferty
Przypomnienia o dokończeniu zakupuMaksymalnie trzy przypomnienia w ciągu tygodnia, gdy zaczniesz kupować plan lub ulepszenie i nie dokończysz zakupu

Na nowym koncie wszystkie trzy ustawienia są włączone.

Krok 1: Otwórz stronę swojego konta

Zaloguj się na dashboard.fotify.app, otwórz menu pod swoim zdjęciem profilowym na górnym pasku i wybierz Moje konto.

Krok 2: Włącz lub wyłącz e-maile

W sekcji Powiadomienia e-mail przestaw przełącznik obok danego ustawienia. Każda zmiana zapisuje się od razu, więc nie trzeba klikać żadnego przycisku.

Wypisywanie się z e-maili

Każdy e-mail ze wskazówkami i ofertami oraz każde przypomnienie o dokończeniu zakupu ma w stopce link: Wypisz się ze wskazówek i ofert lub Wyłącz przypomnienia o dokończeniu zakupu.

  1. Kliknij link. Nie musisz się logować.
  2. Potwierdź, klikając Wypisz się na stronie, która się otworzy.

Spowoduje to wyłączenie odpowiedniego ustawienia na stronie Twojego konta — w każdej chwili możesz je tam ponownie włączyć. Potwierdzenie jest wymagane po to, aby skaner linków w Twoim systemie pocztowym nie mógł Cię wypisać samym otwarciem linku.

Gmail, Apple Mail i inne aplikacje, które obok nadawcy wyświetlają własny przycisk rezygnacji z subskrypcji, korzystają z tego samego ustawienia, a ten przycisk działa jednym kliknięciem.

Oznaczenie jednego z tych e-maili jako spam również wyłącza zarówno Wskazówki i oferty, jak i Przypomnienia o dokończeniu zakupu.

E-maile, które otrzymujesz zawsze

Niektóre e-maile są nieodłączną częścią korzystania z Fotify i nie mają przełącznika:

  • Linki i kody do logowania
  • Rachunki i potwierdzenia Twoich zakupów
  • Potwierdzenie, że nowe wydarzenie zostało skonfigurowane
  • Zaproszenia do dołączenia do zespołu lub do pomocy w zarządzaniu wydarzeniem
  • Ostrzeżenia dotyczące prowadzonego przez Ciebie wydarzenia, na przykład gdy zbliża się ono do limitu zdjęć
  • Przypomnienia o płatnościach i zadaniach z centrum planowania

Najczęściej zadawane pytania

P: Wypisałem(-am) się, ale nadal dostałem(-am) e-mail od Fotify. Dlaczego? O: Link do wypisania się wyłącza tylko ten rodzaj e-maili, który jest w nim wymieniony. Wypisanie się ze wskazówek i ofert nie wyłącza przypomnień o dokończeniu zakupu, a żaden z tych linków nie wpływa na powiadomienia produktowe ani na e-maile wymienione w sekcji „E-maile, które otrzymujesz zawsze”. Sprawdź wszystkie trzy przełączniki na stronie swojego konta.

P: Czy wyłączenie ustawienia „Powiadomienia produktowe” zatrzymuje powiadomienia RSVP dla wszystkich? O: Nie. Dotyczy to tylko Twojej własnej skrzynki. Dodatkowy odbiorca, którego dodałeś(-aś) do powiadomień RSVP wydarzenia, nadal będzie je otrzymywać.

P: Dostałem(-am) przypomnienie o dokończeniu zakupu. Czy pobrano ode mnie opłatę? O: Nie. Żadna opłata nie jest pobierana, dopóki nie sfinalizujesz zakupu. Przypomnienie prowadzi z powrotem do planu lub ulepszenia, które przeglądałeś(-aś), a przypomnienia przestają przychodzić, gdy tylko dokonasz zakupu.

P: Na jaki adres e-mail trafiają te wiadomości? O: Na adres, którego używasz do logowania. Jest on widoczny na stronie Twojego konta.

Czy ten artykuł był pomocny?

Powiązane artykuły